Bøger / skønlitteratur / roman

Ikke et ord


Beskrivelse


En forbundsdommer i Virginia får bortført sine 6-årige tvillinger. Formålet er at presse en bestemt afgørelse gennem retten, men situationen kommer helt ud af kontrol.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. feb. 2019

af

af

Per Månson

d. 26. feb. 2019

En forbundsdommer i Virginia får bortført sine 6-årige tvillinger. Formålet er at presse en bestemt afgørelse gennem retten, men situationen kommer helt ud af kontrol. For krimilæsere og yndere af psykologiske spændingsromaner.

Dommer Sampson er hæderligheden selv og lever et godt familieliv med kone og børn inden lynet slår ned. Han bliver først presset af af bortførerne til at frikende en narkogangster inden den helt store sag om et medicinpatent til milliarder af dollars. Nogen tæt på Sampson er involveret, men hvem? Forfatteren Brad Parks, der har vundet flere store krimipriser og tidligere har været journalist på på bl.a. Washington Post, er ikke tidligere oversat til dansk.

Det er en rigtig pageturner, hvor der måske nok er lidt stereotyper undervejs, men hvor spændingen holder til allersidst. Parks' fortid som journalist fornægter sig ikke: bogen er både meget velresearchet og utroligt godt skrevet.

Der laves mange retssalskrimier, blandt andet af Scott Turow, der er oppe i samme liga som Parks.


Kristeligt dagblad

d. 9. nov. 2019

af

af

Mie Petersen (f. 1951)

d. 9. nov. 2019