Bøger / faglitteratur / erindringer

Ikke et sekund spildt : erindringer


Beskrivelse


Skuespilleren Jesper Langbergs (f. 1940) erindringer om sin opvækst og familie, og ikke mindst om de professionelle sejre og private ofre et liv i skuespillets tjeneste fører med sig.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. sep. 2013

af

af

Søren Brunbech

d. 3. sep. 2013

En bredt anvendelig biografi om den dygtige og folkekære skuespiller Jesper Langberg.

En erindringsbog af skuespilleren Jesper Langberg, skrevet i et vellykket samarbejde med journalisten Danni Travn. Jesper Langberg blev uddannet på Det Kongelige Teaters elevskole i 1965, hvor han blandt lærerne havde forbilledet Poul Reumert, og han har i sin lange karriere fået adskillige hædersbevisninger. Han fortæller om respekten for og dedikationen til skuespilfaget, som han er født ind i, og om betydningen af det tidlige tab af faderen, skuespilleren Sigurd Langberg, og den nære tilknytning - trods forskellighederne - til broderen Ebbe Langberg. Ligeledes åbent og uden sentimentalitet om skyggesiderne og omkostningerne for privatlivet, og om det periodiske misbrug som han, og mange af hans kollegaer, har lidt under, og som ofte var en følge af de udskejelser i nattelivet, der var en ventil for det hårde arbejdspres på scenen. Heldigvis bliver der også plads til de mange gode historier bl.a. fra indspilningerne af tv-succeserne "Matador" og "Sommer".

På linje med andre gode, nyere biografier af teaterfolk som Bent Mejdings Mit liv som papegøje, 2012 og bogen om Jørgen Reenberg - men voksen blev jeg aldrig : menneske & skuespiller, 2012.

En meget anvendelig og velskrevet erindringsbog om skuespilleren Jesper Langbergs liv og karriere.


Politiken

d. 14. sep. 2013

af

af

Bettina Heltberg

d. 14. sep. 2013


Jyllands-posten

d. 24. sep. 2013

af

af

Nanna Frank Rasmussen

d. 24. sep. 2013


Information

d. 13. sep. 2013

af

af

Anne Middelboe Christensen

d. 13. sep. 2013