Bøger / faglitteratur

Ikke helt tilfældigt? : DNA med potentiale


Beskrivelse


Forfatteren udfordrer evolutionslæren og introducerer hypotesen om ikke-tilfældig evolution. I denne tese antager han, at alle levende organismer har en iboende mekanisme, der betyder, at eksterne miljøpåvirkninger kan udløse ændringer i organismernes dna, og at disse ændringer kan nedarves.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. juni 2020

af

af

Pernille Poulsen

d. 22. juni 2020

Videnskabelig bog, der forholder sig kritisk og modargumenterende til evolutionslæren og introducerer en alternativ forklaring. Henvender sig til videnskabeligt interesserede læsere.

De fleste er nok bekendt med Darwins teori om naturlig udvælgelse og tilfældige mutationer som grundlaget for de livsformer, vi kender i dag. I denne bog udfordrer Spetner darwinisterne og introducerer i stedet begrebet Nonrandom Evolutionary Hypothesis (hypotesen om ikke-tilfældig evolution). I denne tese antager han, at alle levende organismer har en iboende mekanisme, der betyder, at eksterne miljøpåvirkninger kan udløse ændringer i organismernes dna, og at disse ændringer kan nedarves. Bogen centrerer sig om udfoldelse, argumentation og bevisførelse for tesen om ikke-tilfældig evolution. Lee Spetner har en Pd.D i fysik og har gennem fyrre år blandt andet beskæftiget sig med forskning og udvikling af militære systemer, kræftbehandling og evolution. Han har skrevet adskillige artikler til videnskabelige tidsskrifter og har tidligere udgivet Not by chance!, som endnu ikke er oversat til dansk.

Kræver visse forudsætninger hos læseren. Den er velskrevet, men vil være i den tunge ende for en del læsere.

Lignende problematiseringer af Darwinismen findes blandt andet i Enter IDSund fornuftMartinus, Darwin og intelligent design, Sund fornuft og Martinus, Darwin og intelligent designLignende problematiseringer af Darwinismen findes blandt andet i Enter ID, og Martinus, Darwin og intelligent designLignende problematiseringer af Darwinismen findes blandt andet i Enter ID, Sund fornuft og .Informationer og udgaver