Bøger / skønlitteratur / roman

Ikke i kød og blod


Beskrivelse


Krimi med kommissær Wexford og hans makker Burden på sporet af historien bag fundet af to lig, der var gravet ned 11 og 8 år tidligere. Beboerne i den lille by Kingsmarkham har mange hemmeligheder, og nogle af dem er dystre.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. apr. 2011

af

af

Per Drustrup Larsen

d. 27. apr. 2011

De mange læsere til klassiske engelske whodunit-krimier i bøger og tv-film vil befinde sig godt i selskab med denne bog - og Rendells faste læsere vil finde sig hjemme i det kendte univers.

Da det er bind 21 siden 1964 i Rendells serie med kommissær Reginald Wexford og hans makker Michael Burden, er det et kendt og klassisk setup, der møder læseren. I seriens engelske lilleby-miljø findes et lig, som er nedgravet 11 år tidligere. Kort efter findes et 3 år nyere lig, og de to politifolk og deres hold går i gang med at afdække byens beboeres hemmeligheder i fortiden og nutiden. Det virker tidløst, men handlingen er opdateret til nutiden bl.a. med en noget påklistret sidehandling om omskæring af somaliske piger. Det er en logisk fremadskridende handling helt uden tidens mange voldsomme massemordere samt med gode miljø- og personskildringer.

Bogen er helt på linje med Rendells bøger i samme serie i stil og opbygning, men seriens bøger behøver ikke at læses i rækkefølge, selv om det kan være en god ide. Med klare mindelser om Dexters Morse og Grahams Barnaby (især fimene) - og under alle omstændigheder en klassisk, engelsk krimi, som dog ikke er helt på niveau med P.D. James.

Krimi med velturneret plot i klassisk engelsk stil og med nogle for mange læsere kendte og elskede hovedpersoner i hænderne af en af de mest erfarne engelske forfattere. Alene det borger for en god læseoplevelse, der ganske vist ikke bryder nye veje, men som underholder på en god både hyggelig og spændende måde.


litteratursiden.dk

d. 1. mar. 2012

af

af

Mie Henriksen

d. 1. mar. 2012

Velskreven puslespilskrimi i den engelske tradition, opdateret med et sidetema om kvindelig omskæring. Som kendere af den efterhånden lange serie om kriminalkommisær Wexford vil vide, befinder vi os i...


Jyllands-posten

d. 7. maj 2011

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 7. maj 2011


Berlingske tidende

d. 27. maj 2011

af

af

Jan Hedegaard

d. 27. maj 2011