Bøger / faglitteratur

Ikke til forhandling : livets ligning


Beskrivelse


Med udgangspunkt i sit eksperiment "U-turn" fra 2012, tager forfatteren fat i de tre faktorer han beviser har en positiv påvirkning på vores krop og helbred, nemlig søvn, kost og motion.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. jan. 2020

af

af

Kirstine Louise Grøngaard

d. 20. jan. 2020

Chris McDonald tager med udgangspunkt i sit eksperiment "U-turn" fra 2012 fat i de tre faktorer, der beviseligt har en positiv påvirkning på vores krop og helbred, nemlig søvn, kost og motion. For interesserede i kost og motion, fysiologi og sygdomsbehandling.

"U-turn" var et eksperiment med otte danskere, som fejlede alt fra type 2 diabetes, depression, forhøjet blodtryk til overvægt. De blev sat på en kost- og motionsplan og fik ordre om at sove 8-9 timer i døgnet. Eksperimentet varede i et halvt år og til slut skulle de, sammen med en kok, et hold fysiologer og Chris vandre i fem uger i Pyrenæerne. At så mange mennesker i dag er syge og på medicin skyldes, ifølge Chris det han kalder mismatch-sygdomme, dvs. at vores kulturelle evolution har overhalet vores biologiske evolution. Vores kroppe er ikke skabt til at vi sidder ned stort set hele dagen, spiser præfabrikeret mad og sover dårligere bl.a. pga. mobiltelefoner. Bogen afsluttes med stikordsregister og litteraturliste.

Chris McDonald skriver med en humor og selvsikkerhed som gør, at man slet ikke er i tvivl om, at han har ret! Beretningen om U-turn-gruppen giver bogen et drive og gør at de tørre facts bliver koblet op på noget håndgribeligt. Bogen motiverer dig til at se på dit eget liv, ikke med en løftet pegefinger men med facts som ikke er til at tage fejl af.

Undgå AlzheimerLifemaster og Lifemaster handler også om at forebygge sygdomme via motion og kostUndgå Alzheimer og handler også om at forebygge sygdomme via motion og kost.


Ugeskrift for læger [online]

d. 27. apr. 2020

af

af

Steen Larsen (f. 1975-03-09)

d. 27. apr. 2020


Politiken

d. 8. feb. 2020

af

af

Christian Graugaard

d. 8. feb. 2020