Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Ikke uden Frederikke


Beskrivelse


Frederikke, Gudrun og Ludvig går i 6.B og stiller alle tre op til en landsdækkende dramakonkurrence. Men der skal kun bruges to skuespillere. Måske er Frederikke og Gudrun ikke så gode veninder alligevel?

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. aug. 2015

af

af

Maria Sjøblom

d. 3. aug. 2015

Hjertevarm bog om 3 venner i 6. klasse, der drømmer om at blive skuespillere, men lader misundelse komme imellem dem. For alle mellem 10 og 13 år, som gerne vil læse en god historie om jalousi, mobning og rigtige venner.

Frederikke, Gudrun og Ludvig går i 6.B og melder sig til en landsdækkende drama-konkurrence, men kun Frederikke og Ludvig går videre. Gudrun bliver jaloux og det hele udvikler sig dramatisk. Heldigvis er Frederikke en klog pige, der bruger sin kreative tankegang til at få det sidste ord. Frederikkes forældre er lige blevet skilt og det er heller ikke nemt pludselig at skulle passe sin lillebror. Det danske forfatterpar har tidligere skrevet bøger sammen, bl.a. den prisbelønnede Strømsvigt - Sofia og TobiasStrømsvigt - Sofia og TobiasStrømsvigt - Tobias og Sofia.

Sproget er nutidigt og man kommer tæt på både gode og mindre gode sider ved hovedpersonerne. Bogen er god underholdning, men lægger også op til snak om mobning. Forsiden viser Frederikke i forskellige situationer sammen med et enkelt billede af Ludvig. Forsiden vil mest tiltale piger, men drenge vil ikke blive helt afskrækkede. Rigtig god bog med noget på hjertet.

Kan du lide Mette Finderups bøger om Emmy og Måns Gahrtons bøger om Rosa vil du også nyde denne bog.


Børn & bøger

Årg. 68, nr. 7 (2015)

af

af

Kirsten Aggerholm

Årg. 68, nr. 7 (2015)