Bøger / faglitteratur / kogebøger

Ild : eventyrlig mad


Beskrivelse


60 opskrifter på mad over ild. Opskrifterne varierer fra det helt simple til det mere avancerede - nogle kan tilpasses den lange tur på fjeldet, andre egner sig til en overnatning i et shelter eller ved bålpladsen hjemme i haven.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. nov. 2019

af

af

Christine Christensen

d. 26. nov. 2019

Spændende og anderledes opskrifter på mad over ild. Rundt om ilden, i ilden, over ilden, med ilden. Henvender sig både til friluftelskeren, naturentusiasten og dem, der bare elsker at lave mad over, ved eller i bål.

Glæden ved naturen, maden og bålet. Gode råvarer, et telt og hyggeligt samvær. Grundlaget for bogen opstod hos de tre venner, kokkene Nikolaj Kirk og Mikkel Maarbjerg samt fotografen Morten Kirckhoff, som i over et år har gæstet naturen og nydt eventyret og hinandens selskab, og ved bålet har kreeret 60 opskrifter på mange slags madretter. Bogen kommer hele vejen rundt - fra jordovne, saltdeje og kogeskind til rygning, lerpakker og varme sten. Bogen er delt op i emner; ild, luft, jord og vand. Forord af Rane Willerslev, kunst af John Kørner og litterære tekster fundet frem af Jes Stein Pedersen.

Gennemført lækker og indbydende opskriftsbog - en rigtig mande-coffeetablebook. Opskrifterne varierer fra det helt simple til det mere avancerede - nogle kan tilpasses den lange tur på fjeldet andre egner sig til en overnatning i et shelter eller ved bålpladsen hjemme i haven. De stemningsfulde billeder gengiver bålets og ildens magi og videreformidler smukt naturens ro og appel til samvær og fordybelse.

Ægteparret Tram har ligeledes kreeret en kærlighedserklæring til bålets mad og magi i Bogen om bålmad, der indeholder opskrifter på mange slags bålmad og tilbehør.


Jæger

Årg. 29, nr. 3 (2020)

af

af

Max Steinar

Årg. 29, nr. 3 (2020)