Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Ildbærerne


Beskrivelse


Fantasy. Kulden truer og onde væsner følger med. Tvillingerne ved at krigen er uundgåelig så de rejser mod Imperiets gamle tårn for at tænde Bavnen, så alle slægter af blodet kan samles til kamp.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. sep. 2011

af

af

Martin W Hansen

d. 27. sep. 2011

Serien henvender sig til fantasy-læsere fra ca. 12 år og opefter, der kan lide den særlige "nordiske" stemning, som Anders Björkelid er så god til at skrive i.

Det er forfatterens anden bog på dansk og det andet bind i serien Fortællingen om blodet. Sunia og Wulf mister efterhånden mere og mere det bånd der gjorde, at de nærmest kunne læse hinandens tanker i seriens første bind. Samtidig overtager Wulf pladsen som historiens jeg-fortæller fra sin søster. Sproget er fortsat lidt gammeldags, og vil nok kunne virke forvirrende for de yngste fantasy-læsere. Men den lidt højtidelige tone giver bogen en god effekt, og får den til at markere sig som behageligt anderledes end det meste af den fantasy som udgives for tiden. Forsiden er endnu en gang lavet af den talentfulde Martin Bergström, og er næsten endnu mere detaljerig og stemningssættende end seriens første.

Alex Uths serie Marskens hemmelighed er også et godt bud på denne genre, som bedst kan betegnes som nordisk fantasy.

Forfatteren inviterer os endnu en gang ind i sit særlige, kolde, nordiske univers som vil være umådeligt tiltrækkende for de mere modne fantasy-læsere.


Himmelskibet

Nr. 45 (2015)

af

af

Jesper Rugård Jensen

Nr. 45 (2015)