Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Ilddragen Ferno


Beskrivelse


Fantasy. En ond troldmand har kastet en forbandelse på kongeriget Avantia, og landet længes after en helt. Men det bliver drengen Tom, der bliver sendt ud for at tage kampen op mod ilddragen Ferno.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. juli 2008

af

af

Martin W Hansen

d. 10. juli 2008

Henvender sig til de yngre fantasy-læsere, fra 8 år, der ikke skal have for svære bøger. Bogens farvestrålende forside vil sælge sig selv til målgruppen.

Det er forfatterens første bog på dansk, som er den første i en serie på foreløbigt 11 bind. Det er en typisk fantasy-fortælling om et kongerige i nød, der sukker efter en helt, men må nøjes med drengen Tom. Han er godt nok søn af en helt, men har til dato ikke bekæmpet noget farligere end en halmstak med en ildrager. Men han får en masse hjælp undervejs, og klarer til sidst sin opgave. Bogen er let at læse og jeg vurderer umiddelbart at lix-tallet ligger ret lavt, uden dog at kunne præcisere det nærmere. Den slags er der altid stor forespørgsel efter på bibliotekerne, og denne bog er desuden temmelig lækker at se på. For- og bagside er utroligt apellerende og bogen er fyldt med flotte sort-hvide tegninger til at støtte læseren. Det er en bog der ikke vil stå længe på hylden.

Hvis man ønsker en mindre hæsblæsende tempo, kan Benni Bødkers serie om Sarin anbefales.

En rigtig god start på en ny letlæst fantasy-serie. Desuden en rigtig flot bog, der kan pynte på enhver fantasy-hylde.