Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Ildenglen


Beskrivelse


En ung kunststuderende, der er opvokset hos dæmoner, hvirvles ind i en kamp med en englehær, der vil udslette dem. Serafen Akiva burde bekæmpe hende, men tiltrækkes i stedet.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. sep. 2012

af

af

Sanne Caft

d. 3. sep. 2012

Ny kulørt serie om dæmoner og engle og århundreders kamp mellem det gode og det onde. Blander dark fantasy med romantik. Perfekt til dem, der læser de mange engle-romaner, der er på markedet og dem, der vil underholdes på den hurtige måde. Hovedpersonen er 17, så romanen kan både placeres i ungdoms- og i voksenafdelingen.

Letflydende og farverigt sprog. En iøjnefaldende romantisk/mystisk forside med markant blå fjermaske. En actionfyldt og romantisk handling med en sej heltinde og en parallelverden befolket af engle og dæmoner. Karou er opvokset hos en djævel, der samler på tænder. Hun blandes ind i en kamp med ikke-menneskelige væsner, der sætter brændende håndaftryk på døre rundt i verden. Serafer og kimærer befolker siderne på linje med mennesker og giver en særlig stemning af, at magi er en "almindelig" foreteelse.

Markedet for romaner om engle, magiske væsner, dæmoner, vampyrer og zombier er i hastig vækst. Denne titel er ovre i den dæmoniske/engleagtige ende af skalaen, og kan sammenlignes lidt med titler som Danielle Trussonis Englen - angelologi fra 2010 eller Cassandra Claires serie Dødens instrumenter, der er for en noget yngre målgruppe.

Effektivt underholdende romantisk dark fantasy om en ung kvinde, der er opvokset blandt dæmoner og blandes ind i en hæsblæsende kamp med serafer. At sætte hende sammen med dæmonerne frem for englene, giver romanen et lidt anderledes twist. Det er ikke højlitterært men velfungerende til de læsere, der sluger de mange romaner, der er i genren.


litteratursiden.dk

d. 18. okt. 2012

af

af

Arne Larsen

d. 18. okt. 2012

Dette må være årets bedste fantasy udgivelse. En fortryllende og åndeløs fortælling, der i den grad tager pusten fra læseren - om engle og djævle og om udødelig kærlighed. 17-årige Karou lever tilsyne...


Himmelskibet

Nr. 38 (2013)

af

af

Jóannes á Stykki

Nr. 38 (2013)