Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Ildfuglens hær


Beskrivelse


Tag med Vicki til middelalderfest og spændende eventyr i en drabelig periode af Danmarkshistorien i denne fantasybog. Fra 10 år.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. juli 2022

af

af

Anders Christian Sivebæk

d. 15. juli 2022

Tag med Vicki til middelalderfest og spændende eventyr i en drabelig periode af Danmarkshistorien i denne fantasybog. Til højtlæsning fra 10 år og selvlæsning fra 12-14 år.

I 2. del af "Ildfuglen" er Vicki og hendes familie kommet til Aarhus efter at deres hus på Lolland brændte. Vicki vågner efter at have drømt, at hun var i Finderup Lade, hvor et mord har fundet sted. Familien bor hos onklerne Flemming og Alex. Flemming arbejder på Moesgaard og får familien med i en middelalderfest med skuespil og masser af statister. Vicki møder både den spændende Toke og sin mystiske navnesøster Vicki Divya. I løbet af bogen læser Viciki i "Fylgjernes Bog" af Hilda Svanedyb, hvori Marsk Stig og Erik Klipping spiller væsentlige roller sammen med Margrethe Sprænghest.

Romanen kan læses selvstændigt, men man får en langt dybere og bredere indsigt i personerne og handlingen efter at have læst forgængeren. Rigtig godt sprog og en enormt spændende fortsættelse. Jeg kan varmt anbefale at læse både den første Fortidens port og denne "Ildfuglens hær" - og glæder mig til bind 3 i trilogien.

Den minder om Vildheks-serien, fx Vildheks. Bind 1 pga. de magiske træk. Det dobbelte handlingsforløb får mig til at tænke på Michael Endes Den uendelige historieVildheks. Bind 1 : IldprøvenDen uendelige historieDen minder om Vildheks-serien, fx Vildheks. Bind 1 pga. de magiske træk. Det dobbelte handlingsforløb får mig til at tænke på Michael Endes .