Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Ildkamp


Beskrivelse


I det tidligere Manhattan, der nu hedder "Babylon Genopført", er helten David Charleston efter at have dræbt den magtfulde episke Stålhjerte del af den menneskelige befrielseshær Fortropperne. De kæmper mod Regalia og andre episke superskurke.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. nov. 2015

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 16. nov. 2015

Tempofyldt mix af dystopisk science fiction og fantasy, hvor en befrielseshær af mennesker er i kamp mod de mystiske episke, der bruger deres superevner egoistisk og ondskabsfuldt. Brandon Sanderson topper de amerikanske bestsellerlister og skriver for unge og voksne læsere af fantasy og science fiction.

Den magtfulde episke ved navn "Stålhjerte", der havde byen "Newchicago" som domæne er død. lærte vi at kende i første bind . Han er dræbt af David Charleston, der er del af den menneskelige befrielseshær "Fortropperne", der jager og dræber episke for atter at sætte menneskene fri. En del af det tidligere centrale New York, Manhattan, hedder nu "Babylon Genopført". Her hersker den kvindelige episke Regalia med hård hånd uden nåde. David og Fortropperne må konfrontere både Regalia og andre magtfulde episke i det, der synes at være en umulig kamp for menneskenes overlevelse. Det er andet bind af en trilogi.

Fascinerende dystopi med et unikt og helstøbt univers af onde superskurke med de mest uhyggelige superevner. Brandon Sanderson formår at gøre de utrolige fortællinger fra sit helt unikke univers både spændende og underholdende.

Minder mig positivt både om Starwars-universet og Suzanne Collins bøger fx DødsspilletThe hunger games filmatiseret som The hunger games. Men Brandon Sandersons univers er helt originaltMinder mig positivt både om Starwars-universet og Suzanne Collins bøger fx Dødsspillet filmatiseret som . Men Brandon Sandersons univers er helt originalt.