Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Ildmesteren


Beskrivelse


Fantasy. "Du er selv hovedpersonen"-eventyr. Du er elev hos Ildmesteren og skal hjælpe med at bekæmpe den onde troldmand Nexus. Undervejs er der opgaver, som du skal løse på din smartphone (via en gratis app).

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. juli 2020

af

af

Lone Rahbek Christensen

d. 3. juli 2020

To nyskabende og spændende "Du er selv hovedpersonen"-bøger med opgaver i Augmented Reality (AR). For 9-13-årige.

AR er en teknologi, hvor et virtuelt lag lægges henover virkeligheden, som fx i "Pokemon GO". De to bøger i serien "Smart Book" er "Du er selv hovedpersonen"-eventyr med indlagte opgaver med AR (via en gratis app). Læseren er elev hos Ildmesteren og skal hjælpe med at bekæmpe den onde troldmand Nexus. En del kapitler indeholder AR-opgaver, hvor man scanner siden med en smartphone og løser opgaven på telefonen, fx at tegne en figur eller forbinde nogle tal. Forfatter er Søren Jønsson, som også står bag "Pixeline"-spillene. Illustrator er Brian Bak Jensen, som har illustreret "Pixeline"-bøgerne.

De mange AR-opgaver tilføjer en ekstra dimension til de spændende historier, og det fungerer rigtig godt. Opgaverne er logiske hovedbrud. I "Ildmesteren" er der en del opgaver med tal og i "Ærkemestertårnet" er der en del opgaver med figurer og symboler. Det er fint, at man kan komme videre, selvom man ikke kan løse en opgave. Nutidens børn tilbringer meget tid foran en skærm, og bøger med godt integreret AR vil givetvis kunne motivere flere børn til at læse og samtidig øge læseoplevelsen.

AR er et nyt fænomen i børnelitteraturen, men ses bl.a. i Den lille havfrue (Ill. Johnny Overgaard Haarup).