Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Ildstorm


Beskrivelse


Fantasy. Den 17-årige kvinde, Skyriel, er træt af sin rolle som adelsfrøken på slottet Stormenborg. Familien har store planer med hende. Men det lykkes Skyriel at stikke af og alliere sig med gamle venner for at jagte den tredje profeti.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. aug. 2019

af

af

Vera Hollerup

d. 16. aug. 2019

Nu er den her! - Den længe ventede afslutning på den ulideligt spændende fantasy-trilogi "Ovanienprofetierne" af Lene Dybdahl. Et fantastisk eventyr for 12-16-årige om den 17-årige adelige kvinde, Skyriel, der her afslutter en lang og eventyrlig rejse til lands, til vands og i luften.

Den 17-årige pige, Sky, lever et privilegeret, men lidt kedeligt liv som adelsfrøken sammen med sin mor, Aelizia Askarion og sin despotiske bedstefar, Devran Askarion på slottet Stormenborg. Alle har planer med Skyriels fremtid - både hendes familie og hendes gamle mentor, Alanion. Skyriels mor sender hende til borgen Galadhor, hvor hun skal kultiveres og oplæres til kommende borgfrue. Med hjælp fra en bortløben slave, Nitu, finder hun en løsning på sin udlængsel og eventyrlyst, som bringer hende vidt omkring til de mest dystre og farefulde steder, og hun indleder jagten på "Den tredje Profeti".

Dette 3. bind i serien om "Ovanienprofetierne" er en værdig og tilfredsstillende afslutning på et langt episk forløb, der har fascineret denne anmelder siden første bind. Trilogien har alt, hvad man kan forlange af en fantasyfortælling. Sproget er flot, alsidigt og stilsikkert med et naturligt flow, der gør læsningen behagelig og ubesværet. I denne fyldestgørende slutning falder alt på plads. Foran i bogen er et nyttigt persongalleri.

En fantasyserie, hvor man også følger en ung kvindes udvikling, er den fine "De sorte troldmænd" af Trudi Canavan.


litteratursiden.dk

d. 11. sep. 2019

af

af

Lene Jensen

d. 11. sep. 2019

Alle tråde samles, og intet overlades til tilfældighederne i sidste fortælling om Skyriel. En fremragende afslutning på en helt igennem fremragende trilogi. Skyriel er fanget på Stormenborg hos sin mo...


Børn & bøger

Årg. 73, nr. 2 (2020)

af

af

Eiler Jensen (f. 1946)

Årg. 73, nr. 2 (2020)