Bøger / skønlitteratur / roman

Ildvidnet : krimi


Beskrivelse


To personer myrdes brutalt på en døgninstitution for unge piger. Alt peger på, at den 14-årige Vicky er gerningsmanden, og da hun kidnapper en 4-årig dreng er alle overbeviste om, at hun er den skyldige. Kriminalkommissær Joona Linna må sætte alt over styr for at bevise, at sandheden ikke altid er som den ser ud til.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. sep. 2012

af

af

Christine Christensen

d. 24. sep. 2012

Til alle krimielskere kommer her tredje del i serien om den finske kriminalkommisær Joona Linna, med den dunkle fortid.

Ildvidnet starter lige på og hårdt med to brutale mord på en døgninstitution for piger med "problemer". Alle spor peger på den 14-årige Vicky, der er flygtet fra institutionen indsmurt i blod, og da hun senere stjæler en bil med en lille 4-årig dreng er alle enige om, at hun er den skyldige. Eller det vil sige alle andre end Joona Linna, der virkelig får sin sag for, ikke mindst da et medie henvender sig med oplysninger om mordvåben og gerningssted. Bogen er som sine forgængere velskrevet, vanvittigt spændende og nærmest filmisk i sin opbygning. Joona er stadig et interessant og nuanceret bekendtskab, en selvtægts Duracell-kanin, der kører uden stop til forbrydelserne er opklarede, eller han selv er løbet endegyldigt tør for batteri.

Ægteparret Ahndoril er med deres filmiske opbygning ikke helt som andre krimiforfattere, men en mulig sammenligning er Thomas Engers krimiserie og selvfølgelig minder selvkørende Joona en smule om den meget lidt autoritetstro Lisbeth Salander.

En superspændende, hæsblæsende pageturner, med en interessant og mystisk lonely rider i hovedrollen. 600 sider er ikke for langt, for historien holder hele vejen igennem, og de filmiske scenarier sætter scenen for en krimi i topklasse.


litteratursiden.dk

d. 9. okt. 2012

af

af

Merete Trap

d. 9. okt. 2012

Lars Kepler skaber en perfekt cocktail af action, spænding og decideret overnaturligt gys i denne tredje del, der følger efter ’Hypnotisøren’ og ’Paganini-kontrakten’. På institutionen Birgittagården,...


Politiken

d. 29. sep. 2012

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 29. sep. 2012


Berlingske tidende

d. 29. sep. 2012

af

af

Jesper Eising

d. 29. sep. 2012


Jyllands-posten

d. 27. sep. 2012

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 27. sep. 2012


Information

d. 19. okt. 2012

af

af

Iben Albinus Sabroe

d. 19. okt. 2012


Weekendavisen

d. 7. dec. 2012

af

af

Lars Brix Nielsen

d. 7. dec. 2012