Bøger / skønlitteratur / roman

Ilkas arv


Beskrivelse


Danske Ilka Nichols Jensen er i USA for at afvikle sin forsvundne og nu afdøde fars fallitbo af et bedemandsfirma. Ingen vil rigtig fortælle hende, hvordan tingene hænger sammen, så Ilka må prøve sig frem på den hårde måde. Nogen vil hende det bestemt ikke godt.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. nov. 2017

af

af

Lone Krøgh

d. 1. nov. 2017

40-årige Ilkas Nichols Jensen fra Danmark er i Racine, Wisconsin, for at afvikle sin afdøde fars fallitbo af en bedemandsforretning. For Sara Blædels mange læsere, og skulle man ikke have læst første del, kan man snildt begynde her.

Ilkas far forlod Danmark og Ilka, da hun var en lille pige, og siden har hun hverken set eller hørt fra ham. Men nu har hun altså arvet og hæfter for en stor gæld. Der er mange løse ender, og ingen vil rigtigt sætte Ilka ind i, hvordan tingene hænger sammen. Hverken de to ansatte i forretningen, konkurrenter, faderens amerikanske familie eller hans venner og bekendte fortæller andet end modsatrettede brudstykker. Nogen spiller et spil med Ilka, som kun bliver værre og værre. Anden del i "Trilogien om Ilka.".

Første del, Bedemandens datter, var ikke nogen decideret krimi, og det er denne heller ikke, selv om alt bestemt ikke tåler dagens lys. Hvis man kunne lide etteren, kan man også lide denne toer. Hvis man derimod mener, at etteren var ufokuseret og tempoet langsommeligt, er man nok heller ikke så vild med toeren, som er skrevet på samme måde. Stemningen fra det amerikanske og Ilkas desperation er udmærket beskrevet, men trods dramatiske optrin bevæger meget af handlingen sig i ring.

Kan bedst sammenlignes med Bedemandens datter af Sara Blædel selv, men også med danske Julie Hastrup.


litteratursiden.dk

d. 1. apr. 2018

af

af

Anne Juul Andersen

d. 1. apr. 2018

Blædel fortsætter effektivt sin serie om Ilka, der arver sin fars bedemandsforretning. En trilogi til dig der elsker en god familiehistorie og måske også læser en krimi i ny og næ. Som læser skal du ...


Jyllands-posten

d. 12. nov. 2017

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 12. nov. 2017


Berlingske tidende

d. 4. nov. 2017

af

af

Merete Reinholdt

d. 4. nov. 2017