Bøger / faglitteratur

Immunforsvarets nye ABC : undgå infektioner, allergier og inflammationer


Beskrivelse


Om hvordan immunforsvaret virker og en guide til hvordan man kan ruste det gennem sund kost, kosttilskud og levevis.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. mar. 2012

af

af

Jette Landberg

d. 23. mar. 2012

For folk der ønsker at arbejde bevidst med at forbedre immunforsvaret. Bogen er ikke svær at læse, men her er tale om kompliceret stof, da immunforsvaret er et samspil af mange faktorer.

Denne grundige bog er delt op i 3 afsnit, et blåt, der beskriver immunforsvaret generelt, så man forstår dets komplicerede sammenhænge, det røde afsnit handler om kosttilskud, vitaminer, mineraler og en gennemgang af nyttige lægeurter, hvor forfatteren understreger, at hun ikke omtaler bestemte produkter men henviser til Mit naturlægemiddelkatalog, 2011. Til slut det grønne afsnit, der omhandler fordøjelsen, allergier, inflammationer, homøopati og et nyttigt husapotek. Pernille Lund er uddannet biopat, hun har i mange år studeret emnet og tidligere bl.a. udgivet Sundhedshåndbogen, 2008 i samarbejde med Marianne Palm. Hun understreger i forordet, at bogens anbefalinger aldrig må erstatte lægebesøg.

Der er udkommet flere bøger om at styrke immunforsvaret, fx Styrk dit immunforsvar, 2007 af Charlotte Haigh, der er langt enklere og stort set kun behandler fødevarer, der styrker. Pernille Lunds bog går langt mere i dybden med bagvedliggende faktorer og andre behandlingsformer, og den er derfor også vanskeligere. Sundhedshåndbogen har efterhånden 4 år på bagen og har derfor ikke det nyeste med.

En grundig, dybtgående bog fra en forfatter, der ved rigtig meget om emnet. Interessant for alle der vil prøve andre veje som supplement til de gængse medicinske.