Bøger / skønlitteratur / roman

Imperium


Beskrivelse


To unge venner tager den store bytur i København. Gennem 24 timer sættes deres tætte og opslugende venskab på prøve med stoffer og eksistentielle valg.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. maj 2017

af

af

Michael Linde Larsen

d. 30. maj 2017

Et hæsblæsende Københavnsk døgn i en ung mands liv fyldt med stoffer, mørke, håb og drømme. De unge mænd må gerne læse med, og alle andre elskere af endnu en Hærværk "light" vil befinde sig i godt selskab.

Jeg fortælleren bor i en kælderlejlighed i København sammen med sin nordjyske gymnasieven. Det er et umage og opslugende venskab fyldt med kontraster, som tærer på dem begge. Vennen har kæreste og studie. Selv er han droppet ud af studiet, er på kontanthjælp og nærer ingen illusioner om livet, andet end, at forsvinde ind i mørket i kælderlejligheden. Deres venskab, og livet i det hele taget, bliver sat på spidsen på en voldsom bytur. Selv kommer forfatteren fra Nordjylland. Det er hans romandebut.

Det er en intens fortælling fortalt med nerve og med noget på hjerte. Jeg fortælleren er kynikeren, mørket og det grimme. Vennen det modsatte med troen på livet og en mening med tilværelsen. Begge drages og frastødes de på skift af hinanden. Konflikten i venskabet beskrives uden filter, ganske som sproget fint spejler hovedpersonernes stemninger.

Talrige er bøgerne med (ofte unge) mænd, der går gennem byen søgende efter meningen med livet. Et andet godt bud i samme genre er Tilt af Jens Vilstrup.


litteratursiden.dk

d. 2. juni 2017

af

af

Karina Høyer

d. 2. juni 2017

En kort, intens og anderledes debutroman om et døgn i en helt almindelig ung mands liv. En ung mand flytter fra Nordjylland med sin gymnasiekammerat, og de to flytter sammen i en lejlighed på Nørrebr...