Bøger / faglitteratur / øvelser

Improvisation : i musikken, på arbejdet og i livet


Beskrivelse


Om at bruge jazzmusikkens improvisationsteknik også i livets andre sammenhænge: i privatlivet, det sociale liv, i arbejdet og i gruppe- og ledelsessammenhænge.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. maj 2015

af

af

Kent Skov

d. 5. maj 2015

Den internationalt kendte jazzmusiker og komponist Niels Lan Doky har skrevet en levende og læseværdig bog om, hvordan man kan bruge jazzmusikkens improvisationsprincipper i sit liv og sit arbejde. For både musik- og livstilsinteresserede.

NLD's bog handler om at bruge jazzmusikkens improvisationsteknik også i livets andre sammenhænge: I privatlivet, det sociale liv, i arbejdet og i gruppe- og ledelsessammenhænge. Improvisation er jazzmusikkens DNA, og NLD gennemgår først teknikkens særlige på en gang kreative, intuitive og frigørende musikalske principper. Derefter redegøres kapitelvis og ledsaget af fotos for, hvordan teknikken kan anvendes, fordi den frigør fantasi, fremmer kriseløsning, innovation og giver plads til at "tænke ud af boksen".

Bogen er let at gå til. NLD's tilgang og beskrivelser er ikke teoretiske og spekulative, men rummer pragmatiske og praktiske råd fra hans eget (musik)liv. Bogen giver også mere håndfaste råd i ledsagende "faktarammer". Fx handler improvisation i ledelse om at sætte forskellige mennesker og professioner sammen for at opnå kreative og nytænkende resultater. Bogen ligger således i et bredt felt mellem livsstilslitteratur og musikteori med vægt på det første.

En anden bog med jazz som tilgang er Barrett: Yes to the messImprovisation i ledelse og arbejdsliv og om improvisation som princip Improvisation i ledelse og arbejdslivEn anden bog med jazz som tilgang er Barrett: Yes to the mess og om improvisation som princip .


Jyllands-posten

d. 4. okt. 2015

af

af

Ulla Bechsgaard

d. 4. okt. 2015


Weekendavisen

d. 8. maj 2015

af

af

Lars Brix Nielsen

d. 8. maj 2015


Kristeligt dagblad

d. 18. juni 2015

af

af

Liselotte Wiemer

d. 18. juni 2015