Bøger / skønlitteratur / roman

Ind i labyrinten


Beskrivelse


11-årige Magda er sporløst forsvundet, og hendes far, den karismatiske forlægger Martin er mistænkt. Samtidig plages han af gåden om sin afdøde bror. Pigens ulykkelige mor, Åsa, sætter diskret sin egen eftersøgning i gang. Med hver sit motiv søger flere personer Martins opmærksomhed.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. sep. 2014

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

d. 3. sep. 2014

Intenst psykologisk drama til læsere, som værdsætter intelligent komposition og en underholdningsværdi i klasse med de bedste nordiske spændingsforfattere.

Velanmeldt svensk forfatters 2. roman på dansk. Den intense, knugede stemning, plottets antydninger og åbne spor trækker læseren helt ind. Et lidt overset, ensomt barn forsvinder sporløst, og hendes forældre Åsa og Martin kæmper hver især med sorgen. Politiet mistænker Martin for at have slået datteren ihjel. Samtidig sørger han stadig over sin bror, der begik selvmord mange år tidligere. Flere personer er tiltrukket af Martins karisma og har hver sin begrundelse for at komme ham nær. Hvad der egentlig er sket, antydes til allersidst. Særdeles medrivende, velkomponeret psykologisk familiedrama med et spændingsdrive, der fokuserer på relationer, tab og sorg.

Den psykologiske intensitet og det spidse blik på samtiden ses også i Varulvsvalsen, 2007. Stemningsmæssigt kan Eklund sammenlignes med navne som Theorin og Fossum. Åke Edwardsons Svalerne flyver så højt at ingen længere kan se dem, 2012, er tematisk beslægtet, også meget velskrevet, med fokus på forældrenes sorg og krise.

Spændende som en thriller er denne meget velskrevne roman om tab, sorg, håb og længsel. Intens, dyster fortælling, med psykologisk klangbund, der mere antyder end over-forklarer.


litteratursiden.dk

d. 17. dec. 2014

af

af

Bettina Schnegelsberg-Laursen

d. 17. dec. 2014

Interessant psykologisk spændingsroman med inspiration hentet fra sagen om den britiske pige, Madeleine McCann, der forsvandt under en ferie i 2007. Pige forsvundet fra sit hjem. Forældrepar efterlade...