Bøger / faglitteratur / blandede skrifter

Ind til essensen : en introduktion til Ken Wilber


Beskrivelse


Uddrag af og introduktion til den amerikanske bevidsthedsfilosof Ken Wilbers (f. 1949) centrale tekster. Spændende over temaer som meditation, bevidsthed, helingen af krop-sind-splittelsen, samt Wilbers egen integrale filosofi.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. aug. 2014

af

af

Alma Lind Jensen

d. 18. aug. 2014

Bogen vil blive udlånt til Ken Wilbers faste læsere, og da der er tale om en introduktion, vil nye læsere også kunne stige på her. Bogen er henvendt til et publikum, der har åbent sind overfor spirituel og kosmisk tænkning og kan kapere forfatterens ret så avancerede forståelsesunivers. Vi er i den filosofiske afdeling.

Ken Wilber er en amerikansk psykolog og filosof, som har grundlagt en tænketank for integration af spiritualitet, filosofi og videnskaber som kvantefysik "The Integral Institute". Adskillige af hans bøger er oversat til dansk. Den integrale vision har også karakter af introduktion, men nærværende er en mere bred introduktion, idet den bringer uddrag fra hele Wilbers forfatterskab. Små, korte uddrag, der forklarer essensen i diverse begreber, som er del af hans verdensbillede. Vi er inde i meget avancerede tankegange, idet forfatterens ærinde er at integrere videnskab, filosofi, religion og urgamle arketyper. Det er holistisk tankegang, som er oppe i tiden. Mit gæt er, at der vil være læsere til denne bog også.

På det høje niveau, som Ken Wilber befinder sig, har vi her til lands en forfatter og tænker som Jes Bertelsen og senest Erik Graff med Altings ophav.

Når det er sagt, at bogen er avanceret, hvilket den er, skal det også siges, at det avancerede forklares, så læsere på fx lektørens niveau har gode chancer for at forstå den. Og det, at den er delt op i så små bidder, gør det muligt at indtage den lidt ad gangen. Så åbnes der op til et spændende univers.