Bøger / faglitteratur til børn / biografier

Ind til kernen : eventyret om Niels Bohr


Beskrivelse


Fortællingen om den danske atomfysiker Niels Bohrs (1885-1962) liv og forskning.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 31. mar. 2015

af

af

Hans-Christian Uth

d. 31. mar. 2015

For første gang en bog om Niels Bohr for nysgerrige, videbegærlige unge. Selv om den er fagligt grundig, så er den rimeligt let at læse for 12-16 årige.

Bogen fortæller i ni kapitler om Niels Bohrs liv og arbejde fra fødsel til død - og i et 10. kapitel faktisk også lidt om, hvordan der bliver arbejdet videre på hans resultater. Der fortælles både om privatliv og arbejde, og om hvordan de to ting slet ikke kunne skilles ad for Niels Bohr. Teksten er fagligt korrekt, og den bruger et fagligt sprog uden at det bliver alt for indviklet. Ind imellem vises de faglige begreber og forklaringer på tegninger, og bogen har også en masse fotos fra Niels Bohrs liv. Bogen giver også et billede af, hvordan samfundet så ud i de 77 år Bohr levede. Bogen slutter med en tidslinje, men den har ikke stikordsregister, så bogen skal helst læses igennem.

En spændende og godt fortalt beskrivelse af et vanskeligt emne og en helt usædvanlig person.

I bogen Da de store var småDanske nobelprismodtagereBerømte danskere findes en kort barndomsbeskrivelse. I Danske nobelprismodtagere og i Berømte danskere findes faglige, kortere beskrivelser af Niels BohrI bogen Da de store var små findes en kort barndomsbeskrivelse. I og i Berømte danskere findes faglige, kortere beskrivelser af Niels BohrI bogen Da de store var små findes en kort barndomsbeskrivelse. I Danske nobelprismodtagere og i findes faglige, kortere beskrivelser af Niels Bohr.


Jyllands-posten

d. 15. maj 2015

af

af

Henrik Jensen

d. 15. maj 2015


Kristeligt dagblad

d. 13. juni 2015

af

af

Søren Hindsholm

d. 13. juni 2015