Bøger / skønlitteratur / roman

Indbrud


Beskrivelse


Århusianske Elo er lidt kikset. På trods af et godt job som kulturanmelder, mange kreative projekter og en god økonomi, lever han ret isoleret uden nære relationer. Et indbrud vender op og ned på hans tilværelse og alt bliver både bedre og meget, meget værre.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. aug. 2011

af

af

Maria Björnsdóttir

d. 4. aug. 2011

En roman for læsere af sjove, samfundsironiserende bøger. Sort/gul forside, man nok skal få øje på.

Forfatteren Ole Rosenstand Svidt debuterer med romanen Indbrud, der handler om kulturjournalisten Elo Rosenørn Schmidt, der også skriver en roman. Handlingen i bogen og bogen i bogen er stort set identiske. Elo er lidt af en enspænder og har opbygget en tryg tilværelse som kulturanmelder for "Stiften". Efter et indbrud tager hans liv en dramatisk drejning. Elo frygter flere indbrud og at hans personlige tekster og hjemmekomponerede musik bliver plagieret. Han investerer i alarmsystemer, anskaffer en hund og hyrer en vagtmand fra den kriminelle underverden. Samtidigt får han scoret en rigtig lækker kæreste (sit livs første) og skrevet en roman, som også bliver udgivet. Tilværelsen balancerer på en knivsæg og kan når som helst styrte ham mod afgrunden eller mod ideel lykke. Hvilken vej mon det går? Læs bogen og oplev en ironiserende, morsom og tankevækkende bog, der spidder vores stereotype måder at leve på, vores selviscenesættelser, vores berøringsangst med det anderledes og vores skabelonagtige meningsunivers.

Magne Hovdens Sameland handler også om 37-årige kiksede mænds genvordigheder, samtidig med at samfundet grilles. Men hvor den har uuddannede mænd fra et udkantsområde i hovedrollen, er det her kultureliten fra en storby.

En humoristisk samtidsroman fra Århus og omegn om en kikset 37-årig antihelt og alle de problemer, hans stigende paranoia fører ham ud i.


Berlingske tidende

d. 30. sep. 2011

af

af

Per Krogh Hansen

d. 30. sep. 2011


Politiken

d. 27. okt. 2011

af

af

Mikkel Bruun Zangenberg

d. 27. okt. 2011


Jyllands-posten

d. 6. sep. 2011

af

af

Ole Rosenstand Svidt

d. 6. sep. 2011


Jyllands-posten

d. 6. sep. 2011

af

af

Johnny Harboe

d. 6. sep. 2011


Kristeligt dagblad

d. 27. aug. 2011

af

af

Anders Juhl Rasmussen

d. 27. aug. 2011