Bøger / skønlitteratur / humoristiske skildringer

Inde i Ingeniøren : satire om ingeniører, teknologi, videnskab og politik


Beskrivelse


Udvalg af satiretegneren Lars Refns ugentlige tegninger fra fagbladet Ingeniøren.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. okt. 2017

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 17. okt. 2017

Her er et udvalg af de bedste tegninger fra Lars Refns 20 år med en ugentlig satire-tegning i fagbladet Ingeniøren. For dig, ingeniør eller ej, der holder af satiriske twist.

"Det er lige præcis det, en god satiretegner skal kunne: Give virkeligheden det twist, der udstiller og udfordrer vores fordomme." Sådan skriver chefredaktør Trine Reitz Bjerregaard i sit forord til denne samling af satiretegninger. Tegningerne er inddelt i en række afsnit. Overskrifterne er "Ingeniøren i ingeniøren", "Ingeniøren fra vugge til grav", "ingeniørens hverdag", "Ingeniøren til vands, til lands og i rummet", "Ingeniøren i hvide kitler og "Ingeniøren i religionskrig". Her er fx en satiriske tegning fra 2006 under Muhammed-krisen, hvor daværende udenrigsminister Per Stig Møller spørger til et fugtigt Dannebrog på et tørresnor, og han får at vide flaget har fået en gang flammehæmmer af den miljøvenlige slags. På en anden tegning kan man få friskprintet pasta fra en 3D-Printer, og tidl. sundhedsminister Astrid Krag er fanget med bukserne ned i en satirisk kommentar til hendes forslag om at spare tid ved at lade patienter konsulterer lægen hjemmefra. Tegningen har titlen "Telegynækologi".

Satiriske tegninger man altså ikke behøver være ingeniør for at grine ad. Der er plads til hø hø, ha ha og diskrete fnis.

Satire med bid og vid er fx også Svikmøllens DanmarkshistorieBlød front 5 208 344 3 eller Blød frontSatire med bid og vid er fx også Svikmøllens Danmarkshistorie 5 208 344 3 eller .Informationer og udgaver