Bøger / skønlitteratur / noveller

Indenfor : 24 noveller : novelleantologi


Beskrivelse


Antologi med letlæste noveller om livet og menneskers forskellige udfordringer på de indre planer. Appellerer til læsere af korte og realistiske noveller med psykologisk tema.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. okt. 2021

af

af

Thomas Ry Andersen

d. 8. okt. 2021

Antologi med letlæste noveller om livet og menneskers forskellige udfordringer på de indre planer. Appellerer til læsere af korte og realistiske noveller med psykologisk tema.

I efteråret 2019 udskrev Forlaget Brændpunkt en novellekonkurrence som resulterede i, at 24 forfattere fik udgivet deres noveller i antologien Udenfor : 24 noveller : novelleantologi Nu følger forlaget op med en antologi med 24 noveller over temaet indenfor, hvor de samme forfattere er blevet bedt om at bidrage og nye er kommet til. Antologien åbner med Massoud Kadkhodaees bidrag om en mand, der igen og igen gentager over for sig selv, at han elsker sit job. I realiteten er hans liv én lang gentagelse, og han er både træt af sit arbejde og sin kone. I en anden novelle skriver Lars Ahn om en mand på første række i biografsalen, som begynder at tale med en medbragt dukke, mens Bine Herolds hovedperson er Kim Hugo Bengtsen, der prøver at slippe af med sin sorg ved at begive sig ud på natlige vandringer i byen. Andre noveller handler bl.a. om kærlighed, døden, lykken og meningen med livet.

Noveller med en vis psykologisk dybde, skrevet uden de store litterære greb eller virkemidler. Novellerne er lige til at gå til, men af lidt varierende kvalitet.

Relaterer sig til nævnte UdenforBuketten : 24 noveller : novelleantologi om at at føle sig udenfor situationen, fællesskabet og livet. Buketten : bundet af 13 danske fortællere er også baseret på en novellekonkurrenceRelaterer sig til nævnte Udenfor : 24 noveller : novelleantologi om at at føle sig udenfor situationen, fællesskabet og livet. : bundet af 13 danske fortællere er også baseret på en novellekonkurrence.