Bøger / skønlitteratur / roman

Inderst inde


Beskrivelse


Krimi fra Stockholms skærgård, hvor en stor regetta skydes i gang. Samtidig skydes en kendt advokat, og kriminalassistent Thomas Andreasson, der selv er blandt publikum, tager fat på opklaringen.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. okt. 2009

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 19. okt. 2009

Til de læsere, som allerede har stiftet bekendskab med Viveca Sten, og til nye læsere, som kan lide svenske krimier.

Viveca Stens første bog Stille nu udkom i foråret 2009, og nu foreligger så anden del. Miljøet er stadig øen Sandhamn i skærgården ved Stockholm. Samtidig med at startskuddet går til Nordeuropas største havkapsejlads, bliver der affyret et andet skud, som dræber Oscar Juliander, en kendt advokat. Kriminalassistent Thomas Andreasson er selv blandt publikum, så han er hurtigt i gang med opklaringsarbejdet. Tilsyneladende var den dræbte en charmerende familiefar, en dygtig og vellidt advokat og kendt person fra medierne, men da politiet begynder at grave i Oscars liv, kommer der mange overraskende ting frem. Men hvem kan have et motiv til at dræbe ham? Sideløbende med opklaringsarbejdet følger vi Thomas' barndomsveninde Nora og hendes ægteskabelige problemer, og som en flugt fra disse problemer hjælper hun Thomas i opklaringsarbejdet. Sproget er letflydende, Viveca Sten kender og holder af miljøet og det mærker man.

Det er nærliggende at sammenligne Viveca Sten med Läckberg og Jungstedt.

Inderst inde er ligesom Stille nu en underholdende krimi, og vore lånere har da også taget første bind i serien til sig. Personligt synes jeg bind 2 skuffer lidt i forhold til bind 1. Jeg synes stadig, at miljøskildringen er rigtig god, hovedpersonerne er sympatiske, men jeg synes, der er for megen tomgang i selve krimiplottet og for mange klicheer i beskrivelserne af overklassemiljøet.


Berlingske tidende

d. 19. nov. 2010

af

af

Else Cornelius

d. 19. nov. 2010