Bøger / faglitteratur

Indføring i systemteorien


Beskrivelse


14 forelæsninger, som klarlægger de vigtigste grundlag for den almene og den sociologiske systemteori. Intentionen er at medvirke til at opøve evnen til at iagttage, beskrive og tænke.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Karsten Boll

2007

Bogens primære målgruppe er ph.d. eller universitetsstuderende, som har brug for at kunne dokumentere teorier indenfor sociologien, der er begrebsafklarende. Bogen kan enten læses fra ende til anden - eller læses forelæsning for forelæsning.

Niklas Luhmann betragtes som en af de mest indflydelsesrige sociologer, og denne bog indeholder 14 oversatte forelæsninger fra Bielefelds Universitet i 1991/92 om Indføring i systemteorien. Ud fra forelæsningsrækken, som indeholder mange eksempler, klarlægges de vigtigste grundlag for den almene og den sociologiske systemteori. Det er bogens intention at medvirke til at opøve evnen til at iagttage, beskrive og tænke. De enkelte forelæsninger teoretiserer på et højt abstraktionsniveau forskellige sociologers teorier - Parson, Bateson og Spencer Browne - og binder herfra enderne sammen til en teori, der prøver at forklare samfundet. Sprogligt er bogen let at læse, men man skal være meget inde i området for at få det fulde udbytte.

Forlaget har tidligere udgivet Luhmann for begyndere (06/39).

Anvendelsen af nærværende bog skal ske på højt teoretisk niveau til efter- og videreuddannelse.


Undervisere.dk

Årg. 2, apr. (2008)

af

af

Helle Bjerresgaard

Årg. 2, apr. (2008)