Bøger / faglitteratur til børn

Indianere


Beskrivelse


Opgaver på www.fagliglaesning.dk.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. maj 2013

af

af

Poul Wibbert Esberg

d. 3. maj 2013

Et lixtal på 12, verssat tekst med store typer, med svære ord markeret med gult og forklaret i margen indikerer selvlæsning og mindre emneopgaver for børn på 7-8 år.

Bogen starter med at fortælle, hvor indianerne kommer fra og hvordan navnet er opstået, og så er der en lille afstikker til inkaerne i Sydamerika, men ellers beskriver resten af bogen først og fremmest prærieindianere, især hvordan man levede tilbage i tiden med nøgleord som tipi, tomahawk, bison og pow wow, men nutiden berøres også. Hver anden side er enten en tegning eller et foto med fortrinsvis prærieindianermotiver. Bogen slutter af med at opsummere teksten, en lille medialiste og et stikordsregister. Opgaver kan hentes på nettet.

Det er år siden, der sidst kom en fagbog om indianere for målgruppen. Samme forfatter udsendte i 1997 Prærie-indianere i serien De små fagbøger, og ellers er der Indianere, 2004 i serien Første fakta. Den foreliggende serie omfatter efterhånden 26 titler om alverdens emner.

Bogen er et godt supplement til de få andre fagbøger om emnet, der findes for målgruppen. Den tilfører ikke noget nyt, men fremtræder i et moderne layout.


Børn & bøger

Årg. 66, nr. 7 (2013)

af

af

Kurt Kristensen

Årg. 66, nr. 7 (2013)