Bøger / faglitteratur til børn / biografier

Indianerland : Peter Lassen - nybygger i Californien


Beskrivelse


Om danske Peter Lassen (1800-1859) der blev nybygger og guldgraver i 1800-tallets Californien. Han var indianernes ven indtil han blev myrdet af en ukendt i 1859.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. okt. 2018

af

af

Mette F. F Dyreborg

d. 25. okt. 2018

Peter Lassen kom fra Farum og han endte med at blive blev den mest berømte dansker i USAs historie. Han blev nybygger i Californien og var indianernes bedste ven, måske lidt for gode ven, for nogen havde planlagt et mord. For 8-12-årige.

Peter Lassen havde udlængsel. Danmark var for lille, og han drog til Amerika for at finde lykken. Peter drog alene mod vest, som ingen andre før havde gjort. Han endte i Californien og hjalp amerikanerne med at vinde området fra mexicanerne. Peter hjalp altid indianerne. Han var generelt en vellidt mand, men han endte uventet sine dage på et togt med to andre mænd. Det lignede et planlagt mord. Han blev begravet under det høje træ i Honningsø-dalen, og området blev opkaldt efter ham. Bogen er skrevet af Kåre Buitgen og er bind nr. 17 i serien "ABCs lette fagbøger".

Fantastisk spændende fortælling om en berømt danskers bedrifter i Amerika i midten af 1800-tallet. Den er godt fortalt, og illustrationerne passer godt til.

Der findes 16 andre let-læste fortællinger i samme serie om danske opdagelsesrejsende, hvor den første er Hans FalkKurs mod Nordpolen og den anden er Kurs mod NordpolenDer findes 16 andre let-læste fortællinger i samme serie om danske opdagelsesrejsende, hvor den første er Hans Falk og den anden er .