Bøger / faglitteratur

Indien : Tranquebar, Serampore og Nicobarerne


Beskrivelse


Om den dansk-norske tilstedeværelse på handelsposter i Indien fra 1600-tallet til 1800-tallet, som den udfoldede sig i sam- og modspil med lokale indiske herskere og andre europæiske kolonimagter.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. mar. 2017

af

af

Søren Møller

d. 27. mar. 2017

Et stort nyt standardværk på 5 bind om Danmarks kolonier i Vestindien, Afrika, Indien og Grønland, samt et generelt bind. Af disse skal her omtales de tre bind omhandlende Vestindien, Afrika og Indien. For voksne læsere.

Forfatterne er 15 historikere og arkivfolk. Hver koloni beskrives fra erhvervelsen i 1600-tallet til afhændelsen i 1800-tallet, og senest De dansk vestindiske Øer, der blev solgt til USA i 1917. De store politiske træk beskrives og eksemplificeret med en lang række af historier om konkrete hændelser og mennesker, og afsluttende med hvordan livet leves på stederne i dag, og hvilke historiske minder der findes fra dansker-tiden. Meget rigt illustreret med gamle arkivalier, fotos, tegninger, malerier, landkort i farver samt grafiske oversigter. Person- og stedregistre og lange litteratur- og kildelister til sidst i hvert bind.

Meget grundige og detaljerede fremstillinger med fremlægning af meget tidligere ikke trykt materiale. Den rige og meget varierede illustrering er lavet i det bedste tryk.

Der er en lang række udgivelser om emnet på forskellige niveauer. Men det hidtidige store standardværk er Vore gamle tropekolonier. Bind 1 og dets følgende 7 bind. Det gamle værk kan bevares efter behov, da der trods det nye værks store omfang stadig kan findes andre detaljer i det gamle værkVore gamle tropekolonier. Bind 1 : Dansk Vestindien indtil 1755.


Jyllands-posten

d. 9. apr. 2017

af

af

Flemming Østergaard

d. 9. apr. 2017


Weekendavisen

d. 12. apr. 2017

af

af

Anne Knudsen

d. 12. apr. 2017


Religion

2017, nr. 3

af

af

Finn Stefánsson

2017, nr. 3Informationer og udgaver