Bøger / faglitteratur til børn

Indien


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Helle Andersen

2007

Bogen henvender sig til unge i 6.-9. klasse og præsenterer ligesom de 7 andre bøger i serien et land, som ofte omtales i medierne. Velegnet både til geografi og ved emne/projektarbejde.

En særdeles informationsrig fagbog med et smukt layout og skrevet i et letforståeligt sprog. Den vil med sine 12 kapitler gerne nå mange emner. Når hvert tema kun behandles på et dobbeltopslag med pæn stor typografi og store fine farvefotos bliver det følgelig ikke detaljerede udredninger. Således klares fx Indiens historie i syvmileskridt. Spændinger og vold mellem hinduer og muslimer forklares kort og præcist. Man får et hurtigt overblik over præsidenter og politik og et indtryk af en god økonomi og en teknologi i pæn udvikling. En enorm forskel på rig og fattig står lysende klart ligesom miljøproblemer og naturkatastrofer. Provinsen Kashmir og atomvåben er store problemfelter. Kvinder og børns vilkår er også med, og til sidst et kig ind i fremtiden. Der er også en "Kend fakta" på kapitlernes ene side og oftest en "Baggrund for debat" på den anden. Bagest tidslinje og fakta, ordliste, bogliste og stikord.

Ikke meget nyt i forhold til Kaare Østers Indien - et land i Sydasien, Indien i serien Lande i verden fra 2005 og David Cummings bog med samme titel fra 2001. Men et fint, kortfattet og opdateret supplement til disse.

En indbydende bog til unge på 12-15 år, der gerne vil have en præcis og lettilgængelig all-round viden om Indien. Anbefales til børne- og skolebibliotek.Informationer og udgaver