Bøger / faglitteratur / rejsebeskrivelser

Indien


Beskrivelse


I en blanding af personlige beskrivelser i dagbogsform og fakta om samfund og historie fortæller forfatteren om sine rejser til Indien.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. okt. 2014

af

af

Peter Martin Jørgensen

d. 30. okt. 2014

Rejsebeskrivelse krydret med fakta for dem, der interesserer sig for Indien og indiske samfundsforhold.

Denne bog dækker samlet set et års rejse rundt i Indien. Gennem bogen besøges mange af landets regioner og turistfælderne undgås i vidt omfang, hvilket giver en fornemmelse af det autentiske Indien. Der rejses ganske primitivt og med en del private overnatninger hos fremmede venner, hvilket gør at man kommer ind på livet af den almindelige inder. Gennem bogen fortælles om et smukt og venligt land og folk, men samtidigt også et desperat fattig, traditionsbundet og anderledes land. Især gængse omgangsformer viser sig at være en udfordring for den rejsende. Sværere emner tages også op som fx voldtægter, hjemløse og kastesystemet. Formen er en blanding af personlige beskrivelser i dagbogsform og fakta om samfund og historie. Forfatteren er cand.mag. i engelsk og historie og har en række bøger af samme karakter bag sig.

Nørgaard Petersen blander på fin vis oplevelse og viden til en cocktail, der er interessant for dem, der har planer om, at rejse væk fra alfarvej eller blot vil lære om indiske forhold. Sproget er ligetil og uhøjtideligt.

Af andre rejsebeskrivelser om Indien kan nævnes BhavaniOm at købe en kamel og Om at købe en kamel, der begge har en både personlig og oplysende vinkelAf andre rejsebeskrivelser om Indien kan nævnes Bhavani og , der begge har en både personlig og oplysende vinkel.