Bøger / faglitteratur / kogebøger

Indisk - 18 lækre indiske opskrifter


Beskrivelse


Lille samling af det indiske køkkens mange fremmedartede madopskrifter.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. apr. 2013

af

af

Lene Hedengran Rasmussen

d. 17. apr. 2013

Til alle der godt kan lide indisk mad.

Denne lille opskriftssamling rummer 18 indiske opskrifter. De er samlet fra det meste af Indien, hvor der er stor forskel på madkulturen i nord, syd, øst og vest. I Nordindien er der overvejende mere kød i retterne end i resten af landet, hvor retterne primært er vegetariske. I syd er maden berømt for at være stærk og krydret med fisk, skaldyr og kokos. I den østlige del minder retterne om dem man spiser i syd; dog mindre krydrede og med ris som tilbehør samt søde desserter. Retterne fra Indiens vestkyst har sit eget særpræg med portugisisk påvirkning. Fælles for de fleste retter er, at de serveres i små skåle og indtages siddende på gulvet eller lave taburetter - uden bestik. De 18 retter er primært hovedretter, dog med plads til et par desserter. Opskrifterne er beskrevet på den ene side af et dobbeltopslag ledsaget af farvestrålende fotos på modsatte side. Ingredienserne kan klares ved at handle hos et velassorteret supermarked; måske med en enkelt afstikker til en etnisk købmand.

Der findes flere gode indisk inspirerede kogebøger på bibliotekerne: Vores indiske køkken, 2. udg. 2012, Spis godt - indisk, 2010, af Gitte Heidi Rasmussen og Manju Mahlis Easy indisk kogebog, 2008, og flere andre mere omfattende kogebøger end anmeldte udgivelse.

En lille samling af indiske opskrifter, der nok let forsvinder i mængden af kogebøger pga. "pjece-formatet".Informationer og udgaver