Bøger / faglitteratur / kogebøger

Indisk mad - helt enkelt


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. feb. 2009

af

af

Lene Kristiansen

d. 13. feb. 2009

Dejlig indisk kogebog fyldt med inspirerende retter. Mange har taget det asiatiske køkken til sig, og undertitlen vil også få dem med, der får nervøse trækninger af uoverskuelige ingredienslister.

Das Sreedharan har samlet en række opskrifter fra alle regioner af Indien og blandet dem med nogle af de nye og populære retter, han har udviklet til sine restauranter i England. Bogen starter med en intro til indiske specialingredienser, de fleste tilgængelige, men også nogle vi i Danmark skal til asiatiske forretninger for at finde, karryblade og færdig samosadej fx. I Sreedharans opskrifter laver man selv sine krydderiblandinger, det er ikke så afskrækkende, som det måske lyder, og så kan man variere styrken efter behov. I 8 afsnit kommer han godt omkring alle tænkelige muligheder: forretter, chutneyer, supper, bælgfrugter, fisk og skaldyr, fjerkræ og kød, brød, desserter og drinks. De fleste enkle og hurtigt lavet, derfor også overskueligt at lave flere retter. Hver ret får en kommentar eller et uddybende ord med på vejen. Smukke fotos til de fleste retter og register bagest.

Der er kommet en del indiske kogebøger de sidste år, bl.a. Das og Sareens. Denne er et glimrende supplement til samlingen.

Fin og indbydende indisk kogebog med mange spændende opskrifter, enkel flot forside og i et godt ikke for stort format.