Bøger / faglitteratur / bibliografier

Individuel ledercoaching : udvikling af relationelle kompetencer - et psykodynamisk perspektiv


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. juni 2009

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 23. juni 2009

Det vil især være professionelle, der forsker i eller arbejder med coaching, der vil bruge denne bog, der på et videnskabeligt niveau sætter coaching af ledere under lup. Selvom det indledende afsnit har bred appel, vil det være få, som udelukkende møder med en praktisk tilgang til emnet, der binder an med bogen.

Forfatteren, der er psykolog, har lang erfaring i at arbejde med coaching, og hun arbejder i dag i HR-afdelingen på Bispebjerg hospital. Bogen er delt i tre hovedafsnit. 1. del beskriver et fundament til forståelse af coaching. 2. del giver en dybere indsigt i teorier og begreber indenfor området og i 3. del udvikler forfatteren den metodiske og teoretiske ramme i et tilknytningsteoretisk perspektiv. Kell Nielsen kommer godt rundt om emnet, og forfalder ikke til nemme løsninger. Sprogligt er bogen dog ikke lige til at gå til, men den bevæger sig indenfor den forskningsmæssige terminologi, så læsere på universitetsniveau vil holde ved. De mange cases fra "det virkelige liv" er ikke i stand til at rykke ved det billede. Registre og litteraturliste er som de skal være på det niveau, men der er ingen noter.

Der er allerede meget litteratur om emnet. Denne skal fremhæves for sin redelighed. Det er ikke en bog der påstår, at der findes hurtige genveje og lette løsninger.

Seriøs og grundig bog om coaching der på et akademisk niveau arbejder hen imod at placere coaching i et tilknytningsteoretisk perspektiv.


Psykolog nyt

Årg. 63, nr. 21 (2009)

af

af

Mette Barfort, Karen Damholt

Årg. 63, nr. 21 (2009)


Danske kommuner

Årg. 40, nr. 33 (2009)

af

af

Jesper Holm

Årg. 40, nr. 33 (2009)