Bøger / faglitteratur

Indledning til æstetikken : filosofi


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. juni 2019

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 12. juni 2019

Til dig som har mod på at læse svære filosofiske ord fra filosoffens egen pen er her G. W. F. Hegels (1770-1831) klassiske værk, hvor Hegel bl.a. filosoferer over kunstens rolle som katalysator for menneskets mulighed for at finde svar på livets store spørgsmål.

Den tyske teolog og filosofs værk er oversat af Jacob Birmer som også skriver efterord. Her fortæller han bl.a. at det er i dette værk man finder Hegels berygtede dom over kunsten. Hegel skriver: "Set ud fra sin højeste bestemmelse er og forbliver kunsten ved alle disse forhold derfor noget fortidigt for os." Værket er i tre dele. Første del hedder "Afgrænsning af æstetikken og gendrivelse af nogle indvendinger mod kunstfilosofien", anden del "Videnskabelige måder at behandle det skønne og kunsten" og tredje del "Begreber om det kunstskønne". I efterordet redegør Jacob Birmer for, hvordan det for Hegel ikke er et spørgsmål om kunstens berettigelse, men at Hegel stiller spørgsmål om kunsten som et sted, hvor vi som mennesker kan erfare "sandheden".

Klassisk filosofisk hovedværk, hvor det som altid er krævende at læse og ikke mindst forstå filosoffens egne ord, men hvor oversætterens efterord er guld værd.

Ikke andre sammenlignelige udgaver. Oversat til dansk fra en tysk udg. fra 1970. Af Hegel på dansk fx også Åndens fænomenologiG.W.F. Hegel. Introduktion til Hegel fx G.W.F. HegelIkke andre sammenlignelige udgaver. Oversat til dansk fra en tysk udg. fra 1970. Af Hegel på dansk fx også Åndens fænomenologi. Introduktion til Hegel fx .


Politiken

d. 11. aug. 2019

af

af

Lilian Munk Rösing

d. 11. aug. 2019