Bøger / faglitteratur

Indre uro : en brugsbog om stress og personlig vækst


Beskrivelse


Gennem fiktive cases beskrives typiske stressfremkaldende faktorer i livet. F.eks. skrantende parforhold, lavt selvværd, sorg, spiseproblermer, angst og misbrug. Derudover gives der råd til, hvad vi selv kan gøre for at opnå større indre tilfredshed og følelsesmæssig stabilitet.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. sep. 2009

af

af

Jytte Kjær Schou

d. 24. sep. 2009

Nyttig læsning for alle, der har brug for lettilgængelig inspiration til at få et mere harmonisk liv.

Forfatteren har tidligere skrevet Mad og følelser, 2003. Hun er uddannet gymnastiklærer, zoneterapeut og billedkunstner og fungerer nu som organisk psykoterapeut. Den sidste uddannelse indebærer et holistisk livssyn, hvilket præger bogen, der inddrager både åndelige, intellektuelle, følelsesmæssige og kropslige aspekter. Bogen indeholder generelle betragtninger over typiske stressfremkaldende faktorer i det moderne samfund og kommer omkring mange af de deraf afledte problemer. Andre af bogens indfaldsvinkler er parforholdet med de indbyggede forskelle mellem kønnene og børn og unges vilkår. Det terapeutiske arbejde får et par ord med på vejen, og forfatteren slutter af med lidt inspiration til bevidsthedstræning. 4 fiktive cases belyser nogle af de omtalte problematikker.

Bogen nøjes med at beskrive de større sammenhænge, og selv om den ikke er decideret nytænkende i forhold til de utallige andre bøger om selvudvikling, har den sin berettigelse, hvis man mangler bøger i den overkommelige ende.

I et ligefremt sprog og uden at gå i dybden øser forfatteren af sin erfaring både som menneske og terapeut og viser veje til en større selvindsigt og et mere harmonisk liv.Informationer og udgaver