Bøger / faglitteratur / erindringer

Indtil videre


Beskrivelse


Forfatter og læge Birger Møller (f. 1941) fortæller om rejser, familieliv og sin karriere som læge og forsker fra 1970'erne frem til hans pensionering i 2018.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. mar. 2019

af

af

Cæcilie Hjorth Pedersen

d. 18. mar. 2019

Lun og humorfyldt erindringsbog om livet som læge og forsker i 1970'erne, 1980'erne og 1990'erne. For læsere, der holder af hyggelige erindringsbøger og hverdagshistorie fra Danmark.

Forfatter og læge Birger Møller fortæller i fjerde bind af sine erindringer om sit liv som aktiv læge fra 1970'erne til han går på pension i 2018. I årenes løb bliver det både til stillinger på kirurgiske afdelinger, en medicinsk afdeling, fødselsanstalten, en forskerstilling på Medicinsk Mikrobiologi, en forskerstilling i London og en kort ansættelse på Rigshospitalet, inden han ender på gynækologisk afdeling i Odense. Møller krydrer beskrivelserne af arbejdslivet som læge med beskrivelser af ferierejser og skelsættende begivenheder i familielivet.

Møller beretter veloplagt om sit liv i et lettilgængeligt flydende sprog tilsat en humoristisk tone, og giver et interessant indblik i livet som læge og forsker i primært 1970'erne, 1980'erne og 1990'erne. Møllers tid på gynækologisk afdeling i Odense bliver kun omtalt meget kort. "Indtil videre" er en hyggelig og lun læseoplevelse.

Læsere af Birger Møllers erindringer vil også finde Bjarne Nielsen Brovsts og Hans Edvard Nørregård Nielsens erindringer interessante og omvendt. "Indtil videre" kan desuden sammenlignes med Fra det største til det mindste, som også er en selvbiografi om et langt livs oplevelser som læge.