Bøger / faglitteratur

Industri på udstilling


Beskrivelse


Efter en kort beskrivelse af Den Nordiske Industri-, Landbrugs og Kunstudstilling i 1888 beskrives industriudviklingen i Danmark. Eksempelvis om industriel masseproduktion, om udviklingen fra dampkraft til benzinmotoren og om robotternes indtog.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. nov. 2017

af

af

Lars Ovesen

d. 16. nov. 2017

I 1888 bragede fremtiden ind over Danmark. Dette blev blandt andet hyldet med Den Nordiske Industri-, Landbrugs og Kunstudstilling der er nærmere beskrevet i denne lille bog, der også beskriver den senere udvikling. For læseren der ynder industrihistorie og for dig der er ude i opgaveøjemed.

"Industri på udstilling" beskriver et stykke Danmarkshistorie, og trækker samtidig paralleller til nutidens udvikling. Bogen indledes med en kort beskrivelse af ovennævnte udstilling og beskriver herefter industriudviklingen i Danmark. Læs eksempelvis om industriel masseproduktion, om udviklingen fra dampkraft til benzinmotoren eller om robotternes indtog.

En yderst informativ og spændende bog der på relativt få sider beskriver en epoke i Danmarkshistorien. Teksten er velskrevet og forholdsvis letlæst og kommer vidt omkring i sine beskrivelser af de enorme forandringer der har præget vores samfund. Bogen er "kun" på 100 sider og er en del af projektet og serien "100 danmarkshistorier".

For yderligere læsestof om industrialisering mv. se: Det produktive samfundDe nye tider eller De nye tiderFor yderligere læsestof om industrialisering mv. se: Det produktive samfund eller .