Bøger / faglitteratur / opskrifter

Ingefær


Beskrivelse


Om ingefærs sundhedsfremmende virkninger taget fra både videnskaben og gamle husråd. Dyrkning af ingefær, dets kulturhistorie samt opskrifter.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. juli 2008

af

af

Birgit Sloth

d. 22. juli 2008

Forfatteren skrev i 2007 bogen Urt! : din helbredende have om 16 lægeplanter baseret på en række tv-udsendelser. Bogen følges nu op af to små bøger om henholdsvis ingefær og hvidløg, der fortæller om hvordan planterne kan bruges som naturmedicin og i madlavning. De har et tiltalende, farverigt layout. Bagsiderne sælger bøgerne godt, men lover mere end de indeholder. Målgruppen er den samme som til den første bog, der har en pæn efterspørgsel. Generelt har interessen for lignende bøger tidligere været moderat.

De to bøger Ingefær og Hvidløg har samme opbygning: historiske oplysninger, sundhedsfremmende brug, husråd, brug i madlavning med opskrifter samt dyrkning i haven. Forfatteren har en alternativ uddannelse og tilgang til emnet. Hun skriver underholdende og letlæseligt om de mange anvendelsesmuligheder, men gør også opmærksom på begrænsninger og forskningsresultater.

Ingefær har fået flere selvstændige udgivelser placeret under kogebøger: Ingefær : en opskriftbog eller som naturmedicin: Den underfulde ingefær og Ingefær : roden til alt godt, og hvidløg endnu flere som fx kogebogen Hvidløg af Annica Friberg og helsebogen Hvidløg af Stephen Fulder.

Lettilgængelige små bøger, der ikke bringer noget nyt, men som mikser opskrifter og oplysninger om planternes brug som medicin på en praktisk anvendelig måde.