Bøger / faglitteratur / barndomserindringer

Ingemanns land : et familiedrama


Beskrivelse


Tv-værtens (f. 1973) personlige beretning om at vokse op i et hjem med farens tiltagende drikkeri - samt hans hang til utroskab. Et kaotisk liv, hvor han til sidst sagde fra før farens selvmord.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. okt. 2010

af

af

Søren Brunbech

d. 25. okt. 2010

Forsidebilledet af den hyggelige og joviale vært på tv-programmet "Hammerslag", der i bogen fortæller om sin turbulente opvækst, sikrer på forhånd efterspørgsel fra mange biografi-læsere, og hans historie vil specielt interessere andre der som han er vokset op med en alkoholisk forælder.

Tv-manden Peter Ingemann fortæller i samarbejde med journalisten Anette Vestergaard om sin turbulente barndom og ungdom på Silkeborg-egnen og ikke mindst om det specielle og modsætningsfyldte forhold til sin alkoholiserede far, som han langt op i voksenalderen var tæt knyttet til, tog på drukture med og delte vennekreds med. Opgøret kommer sent, og selv om faderen går i terapi og de forsones ender det med nye nedture og faderens selvmord. En velfortalt skildring af en broget opvækst, der rummer gode miljøskildringer og kærlige portrætter af skæve eksistenser fra den jyske provins.

Blandt andre kendte der er stået frem og fortalt om deres opvækst præget af forældrenes misbrug er den forhenværende sportsvært på TV2 Claus Elgaard med bogen Med livet som indsats, 2010.

En læseværdig biografi, hvor den kendte tv-vært fortæller usentimentalt om en vanskelig opvækst med en alkoholiseret far, som han livet igennem føler sig tæt knyttet til.


Politiken

d. 29. jan. 2011

af

af

Edel Hildebrandt

d. 29. jan. 2011