Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Ingen må vide det


Beskrivelse


Mie går i 9. klasse og har det svært. Hun bor sammen med sin alkoholiserede mor, sin lillebror og hunden Zlatan. Mie er den voksne i familien, f.eks. henter hun tit lillebroren fra børnehave, når moren sover på sofaen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. juni 2018

af

af

Stine Bille

d. 21. juni 2018

Tæt på Mies hus står et træ, et meget stort træ. Når Mie går ud til træet sammen med hunden Zlatan, har Mie det godt. Ellers er det meste svært. Og ingen må vide hvorfor. For 12-15-årige.

"Ingen må vide det" er fra serien "Hip", som er en serie af letlæste bøger til unge, hvor der er fokus på venskab, kærlighed og andre temaer, som optager unge. Mie går i 9. klasse og bor sammen med sin alkoholiserede mor, sin lillebror Lukas og hunden Zlatan. Det er Mie der er den voksne i familien, hun henter fx tit Lukas fra børnehave, når mor er faldet i søvn på sofaen. Hun laver mad og smører madpakker. Om aften går hun tur med Zlatan, så har hun fred. Hun går ud til et kæmpestort træ og tænker på om man kan være ven med et træ. Da hendes biologilærer beder hende om at lave en fremlæggelse om CO2 og træer, er hun klar til at fortælle - men hvad vælger hun at fortælle? Der findes elevopgaver til bogen på forlagets hjemmeside. Bogen har lix 12.

Det kan give livsvarige sår på sjælen at vokse op med alkoholiserede forældre. Men selv om det rammer mange, er det stadig noget, man helst ikke taler om. Her en rigtig god og vedkommende bog om emnet. Bogen er meget velskrevet, og man kommer ind under huden på Mie og forstår hendes følelser og dilemmaer.

Der findes efterhånden rigtig mange gode let læste bøger til unge fx PapfarGadekampen eller GadekampenDer findes efterhånden rigtig mange gode let læste bøger til unge fx Papfar eller .