Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Ingen som Tilde


Beskrivelse


Adda og Christine har været veninder altid, men da den dominerende pige, Tilde, starter i 8. klasse, ændres pigernes forhold langsomt. De 3 piger tager i sommerhus sammen for at være fri for de voksne, men weekenden bliver langt fra som planlagt.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. dec. 2015

af

af

Lone Rahbek Christensen

d. 15. dec. 2015

Spændende, troværdig og letlæst ungdomsbog om 3 veninders dramatiske sommerhustur og de efterfølgende konsekvenser. For 13-16-årige.

Adda og Christine har været veninder altid, men da den dominerende pige, Tilde, starter i 8. klasse, ændres pigernes indbyrdes forhold langsomt. De 3 piger tager i sommerhus sammen for at være fri for de voksne, men weekenden bliver langt fra som planlagt, og det får stor betydning for pigernes forhold bagefter. Den danske forfatter Anja Hitz har skrevet mange andre bøger - bl.a. ungdomsbogen Skrid, mor, som også er en del af "Zoom On" serien.

Et meget fint indblik i unges hverdag med bl.a. venner, familie, skole, konflikter og mobning. Bogens problematikker er genkendelige. Bogen er velskrevet, letlæst og opdelt i korte kapitler. Sproget er nutidigt og med meget dialog. Bogen har en indbydende forside og en rigtig spændende bagsidetekst, som fint fortæller om bogens indhold.

Bogen indgår i "Zoom on"-serien, som er letlæste romaner for unge. Annette Bjørg Koellers Du er den eneste21 måder at dø handler også om en ny pige i klassen, som forårsager nye grupperinger, og Sarah Engells 21 måder at dø handler også om 2 bedste-veninder, som bliver uvenner, hvorefter den ene bliver mobbetBogen indgår i "Zoom on"-serien, som er letlæste romaner for unge. Annette Bjørg Koellers Du er den eneste handler også om en ny pige i klassen, som forårsager nye grupperinger, og Sarah Engells handler også om 2 bedste-veninder, som bliver uvenner, hvorefter den ene bliver mobbet.