Bøger / skønlitteratur / roman

Ingen vej tilbage


Beskrivelse


Den tidligere militærmand Jack Reacher opsøger sin tidligere afdelings nye chef, men ender med at blive anklaget for mord. For at sikre en retfærdig behandling stikker han af, og en drabelig kamp for at blive renset begynder. Hvem kan han stole på?

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. sep. 2016

af

af

Per Drustrup Larsen

d. 1. sep. 2016

Jack Reacher er igen hovedpersonen i en spændende historie med tråde til hans fortid i USAs militær og til dets aktuelle deltagelse i krige. Oplagt til alle spændingshungrende læsere.

Jack Reacher møder op på sin tidligere arbejdsplads, hovedkvarteret for en særlig afdeling af militærpolitiet, for at hilse på den nye kvindelige chef, Susan, men ender i stedet midt i en betændt sag, hvor dobbeltspil, overvågning, svindel, magtkampe, vold og mord er centrale elementer. Han anklages uretfærdigt for et gammelt mord, og snart er han på flugt sammen med Susan, men for hvem og hvorfor, og hvem kan de stole på?.

Den enlige ulv og forkæmper for retfærdighed og sin egen frihed er igen i fuld fart og aktion, og historien er som altid i Lee Childs serie velskrevet og veldrejet. Plottet er både skræmmende og rimeligt realistisk med sin forbindelse til nutidens USA, samt USAs militær og dets indsats i krige, men Child har skruet dejligt godt op for actiondelen.

Bogen er efter Childs hjemmeside nummer 18 i serien. Der er skrevet i alt 21 bøger med Jack Reacher, og denne er den 10. "En Jack Reacher-thriller" på dansk. Rækkefølgen betyder ikke alverden, for der er stort set tale om enkeltstående handlinger. I helt samme actionstil som de øvrige og minder desuden om Die Hard-filmene og Robert Ludlums Jason Bourne.


Politiken

d. 13. jan. 2017

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 13. jan. 2017