Bøger / skønlitteratur / noveller

Ingenmandsland


Beskrivelse


22 science fiction-noveller af danske forfattere. Emnerne er bl.a. rumrejser, aliens, rejser i dimensioner, og noveller, hvor genren krydres spekulativt eller endog poetisk.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. dec. 2010

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 6. dec. 2010

Der er en pæn fast målgruppe af entusiastiske læsere af science fiction-genren. Og til forskel fra megen anden litteratur er novelleformen traditionelt populær blandt læsere af science fiction.

En god ide kan ikke gentages for tit. Og nu er det så heldigvis fjerde år i træk, at Science Fiction Cirklen i en ny antologi præsenterer en ny portion science fiction. 22 forfattere og 22 noveller. Som i de foregående 3 antologier er redaktøren Carl-Eddy Skovgaard. Alle forfattere er bagerst i bogen kort præsenteret. Jeg genkender flere navne bl.a. fra den første antologi som jeg også har læst og anmeldt. Det er H.H. Løyche, Richard Ipsen, Patrick Leis, Flemming R. P. Rasch og Camilla Wandahl. Og hvis man fordomsfuldt tror, at science fiction da kun er for drenge, og gerne nørder, så har denne antologi ikke mindre end 8 kvindelige forfattere. Er man til rumrejser, andre dimensioner, alternative virkeligheder og aliens er der masser af guf i novellerne. Og jeg er imponeret over spændvidden. Der er dejligt højt til loftet eller rettere himmelrummet i litterær forstand. Som fx det indledende citat i Steen Knudsens novelle "Skyggen af en kat": "Jorden er menneskets vugge, men vi kan ikke blive i vuggen for altid." (af Tsiolkovsky). Nogle af forfatterne debuterer i denne samling, mens andre er mere garvede.

Der kommer ellers ikke megen ny science fiction, men den nye antologi supplerer selvfølgeligt fint de foregående i serien.

Spændende novellesamling med en relativ mindre, men absolut dedikeret målgruppe.


litteratursiden.dk

d. 17. jan. 2011

af

af

Jette S. F. Holst

d. 17. jan. 2011

22 nyskrevne danske science fiction noveller der tager læseren med til både månen, fremtiden og fortiden. Science fiction er mange ting. De, der tror, at det kun drejer sig om krig i rummet eller kede...


Proxima

Nr. 93 (2011)

af

af

Joen Juel Jensen

Nr. 93 (2011)Informationer og udgaver