Bøger / faglitteratur / erindringer

Ingenmandsland : om afmagt og kærlighed


Beskrivelse


Handler om afmagt og kærlighed mellem forfatteren og hendes datter, Emilie, der som 14-årig får leukæmi og dør året efter. Om sorgen og smerten over at have mistet sit eneste barn og dermed skulle lære at leve med tabet.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. apr. 2009

af

af

Lis Pedersen

d. 21. apr. 2009

Bogen kan læses af alle, der vil finde emnet interessant, og af dem, der gerne vil have flere synsvinkler på sorgarbejde end de gængse, der bl.a. beskrives i Den nødvendige smerte, 2007.

Kløvedal (AK) har i 2006 udgivet Bangebuks, og skrevet flere børnebøger. I 2003 fik hendes 13-årige datter Emilie leukæmi, og hun døde 11 måneder senere efter et meget hårdt sygdomsforløb med mange smerter. I bogen beskriver AK, hvordan hun oplevede både sygdomsforløbet, og hvordan det har været bagefter, egne følelser og andres reaktioner. Det er ikke en kronologisk beskrivelse af forløbet. AK opdeler tiden i flere temaer: fx behandling, gode og dårlige oplevelser med personalet, håb og angst. I sidste del "Om at bære det ubærlige" beskriver hun, hvordan hun levet med smerten og sorgen som en evig påmindelse om datteren, der døde fra hende. Det er ikke en episode i livet, hun kommer over eller lever med som et fjernt minde. AK er god til at levendegøre sine følelser og refleksioner over datterens sygdom og død, og det er en meget bevægende beretning, vi præsenteres for.

Der er mange forældre, der har skrevet om deres barns urimelige død. AK kommer et stykke videre, fordi hun i forvejen kan bruge sproget og formidle sine følelser.

Det er en meget smuk og bevægende bog, som jeg tror vil kunne hjælpe andre til bedre at forstå den smerte, der vil følge dem hele livet.


Berlingske tidende

d. 27. maj 2009

af

af

Else Cornelius

d. 27. maj 2009


Kristeligt dagblad

d. 2. maj 2009

af

af

Dorte Remar

d. 2. maj 2009


Fokus på kræft og sygepleje

Årg. 31, nr. 1 (2011)

af

af

Joan Lindholm

Årg. 31, nr. 1 (2011)