Bøger / skønlitteratur / kortprosa

Ingenting skete


Beskrivelse


Med sproglig præcis sparsommelighed henvises i korte tekster til hverdagsagtige hændelser i fortiden. Øjeblikkelige situationer, sociale relationer og flygtige møder mellem mennesker fremstår som absurd distancerede, men poetiske scenarier.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. sep. 2018

af

af

Peter Holm Rasmussen

d. 3. sep. 2018

Kortprosa om hverdagslivets absurditeter. Teksterne henviser til hændelser i fortiden og man forledes til at tro, at her er der sket noget signifikant, noget der må huskes, en erindring der skal gemmes på, men den sproglige knaphed opløser situationerne i tomhed. Til læsere af ny kortprosa med kant og humor.

Korte tekster der handler om sociale relationer og flygtige møder. Alle teksterne begynder med en tidsangivelse fx "For en måned siden. I et tog" eller "For tre år siden. På en skihopbakke". Herefter følger en lille historie, en samtale eller en refleksion over noget sket. En pige kan ikke finde et sted at sætte sit glas til en reception, en plante vælter ned i badekarret, en familie spiser pølser i en togkupé. Hverdagsagtige ting, der på overfladen er ligegyldige og måske også er det. Men spørgsmålet står tilbage, hvorfor kun visse hændelser fra hverdagslivet lagrer sig. Hvad med alt det vi glemmer?.

Teksterne er underfundige og skrevet med en sproglig præcis sparsommelighed. Deres styrke er, at de er afsindigt morsomme, uden direkte at løbe efter en punch-line. Det er Lunds sprog, den ligefremme og knapt tilskårne prosa, som hun i den grad mestrer, der driver de små tableauer, sanseligheden og humoren i dem.

Edouard Levés SelvportrætDet gør som en fabel og Kenneth Jensens Det gør som en fabel er kortprosa med lidt den samme tørre humor. Læsere af fx Amalie Smith, Caspar Eric og Viggo Madsen bør også læse med herEdouard Levés Selvportræt og Kenneth Jensens er kortprosa med lidt den samme tørre humor. Læsere af fx Amalie Smith, Caspar Eric og Viggo Madsen bør også læse med her.