Bøger / faglitteratur / roman

Inkaland : den utrolige historie om opdagelsen af Machu Picchu


Beskrivelse


Om Hiram Binghams (1875-1956) opdagelse af Machu Picchu i 1911.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. okt. 2011

af

af

Stine Grabas

d. 3. okt. 2011

Til læsere af rejsebeskrivelser, som holder af en original opdagelsesrejse samt til interesserede i Perus historie og specielt Inkariget. Bogen kan også bruges til at give et indblik i det peruvianske folks kultur, som i en del tilfælde ikke har ændret sig meget siden dengang.

Første udgivelse på dansk om Inkarigets opdagelse, som pioneren Hiram Bingham selv oprindeligt skrev i 1922. Det er professorens egen beretning om sine rejser i Sydamerika, hvor han gør den store opdagelse af Machu Picchu, hvilket var en ren tilfældighed. En spændende fortalt beretning om hans vej gennem junglen og de betragtninger, han gør sig undervejs. Det er dels en fortælling om opdagelsesrejsen, men også en fortælling om det daværende folks kultur og levevis, om de hårde strabadser undervejs samt fortællinger om gamle sagn og myter. Bogen indeholder desuden noteforklaringer og enkelte billeder fra ekspeditionen i 1911. Til tider en lang og tung tekst, men sproget bærer ikke præg af alderen.

Der ikke kommet noget tidligere om Machu Picchu på så udførlig vis. Der findes enkelte afsnit hist og her, men ingen som denne.

Første udgivelse på dansk om opdagelsen af Machu Picchu. Gennemført beskrivelse af ekspeditionen samt om Perus kultur, men som henvender sig til en begrænset målgruppe.


Noter / Historielærerforeningen for Gymnasiet og HF

Nr. 192 (2012)

af

af

Kristian Østergaard

Nr. 192 (2012)