Bøger / faglitteratur

Inklusion i skolen : praksisnær guide til fællesskaber


Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. juni 2013

af

af

Boy Olesen

d. 26. juni 2013

Bogen henvender sig til alle der interesserer sig for den danske grundskole, og pædagogik generelt, dog især skolens aktører, lærere, forældre, ledelser, konsulenter etc.

I et letforståeligt sprog, med gode afsnitsinddelinger, og derfor velegnet også som opslagsbog, er denne særdeles vellykkede, vedkommende og relevante bog kommet på markedet. Gennem Aarhus Kommunes, "Kompetenceudviklingsprojektet Folkeskolens Fællesskaber", som mere eller mindre har involveret alle lærere i Aarhus Kommune, tager denne bog afsæt. Der gives konkrete bud på hvordan man på skolerne kan arbejde med forudsætninger for fællesskaber og dermed bane vejen for øget inklusion. Menneskesynet er at alle har behov for at høre til. Bogen gør op med at det refleksive og praksisnære er hinandens modsætninger, da opkvalificeringen af skolens personale, netop kobler disse sammen - omdrejningspunktet er her, klasseledelse, relationskompetence og didaktik. Der gives i mange af kapitlerne eksempler på metoder ligesom der løbende gennem bogen er mange cases. Forældreperspektivet omtales i sit eget kapitel.

Kan sammenlignes med Stille stemmer : tavse og indadvendte børn i den inkluderende folkeskole af Frank Spring og Heidi Honig Spring. En anden bog om emnet er: Inklusion : ideal og virkelighed af Kaj Struve.

Dette er en bog lærerne vil få megen glæde af, den er praksisorienteret, men også refleksiv, og giver gode muligheder for teamdrøftelser o.l.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 20. aug. 2013

af

af

Christina Hostrup, Dinna S. Schmidt

d. 20. aug. 2013


Læsepædagogen

Årg. 61, nr. 5 (2013)

af

af

Bjarne Købmand Petersen

Årg. 61, nr. 5 (2013)