Bøger / faglitteratur

Inklusion, leg og empati : neuroaffektiv udvikling i børnegrupper


Beskrivelse


Identisk med 1. udgave bortset fra kapitel 11, NUSSA - Neuroaffektiv udviklingspsykologisk struktureret social aktivitet s. 269-282.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. jan. 2015

af

af

Hans-Christian Uth

d. 15. jan. 2015

En omfattende teoretisk men praksisrettet redegørelse for legens betydning og potentialer. Bogen hjælper pædagoger, lærere, behandlere og rådgivere til at forstå og understøtte børnefællesskaber blandt 4-12-årige børn.

I bogens indledning gives begrundelser for bogen og forklaringer på dens opbygning. I tre overordnede kapitler gives herefter et teoretisk grundlag for at forstå og arbejde med legefællesskaber. I bogens øvrige ti kapitler giver forskellige forfattere beskrivelser af særlige aspekter ved emnet, såsom: familieterapi, sansemotorik, empati, legelyst, musikterapi og meget andet. Bogens afsnit fremtræder meget forskellige i opbygning og omfang. Mange rummer cases, oversigter og diagrammer, og nogle har omfattende litteraturliste. Bogens indholdsfortegnelse og omfattende stikordsregister muliggør opslag og pluklæsning.

En fagligt velfunderet bog præget af mange forfatteres store engagement. At seks af bogens kapitler er oversættelser ændrer ikke ved bogens betydning og værdi for danske forhold.

Flere andre titler behandler legens grundlæggende betydning. Fra de senere år har vi bl.a. Om legLegens flertydighed og Legens flertydighedFlere andre titler behandler legens grundlæggende betydning. Fra de senere år har vi bl.a. Om leg og .


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 23. feb. 2015

af

af

Kirsten Krogh-Jespersen

d. 23. feb. 2015


Pædagogisk psykologisk tidsskrift

Årg. 52, nr. 5/6 (2015)

af

af

Grete Binger

Årg. 52, nr. 5/6 (2015)